Geplaatst op Geef een reactie

Wat houdt IP-certificering in? (Waterdicht / Stofdicht)

Bij veel van onze beschermkoffers zie je dat ze bijv. IP65 of IP67 gecertificeerd zijn. Wat betekent dat?

Misschien ken je het van horloges – als hier ‘water resistant’ achter op staat, staat er ook altijd een diepte bij. Soms is dat een meter, soms wel 30 meter. Een horloge kan waterdicht zijn – maar hierin bestaan dus diverse gradaties.

Dat is met koffers ook zo. Om vergelijken makkelijker te maken, zijn er internationale standaarden opgesteld. Fabrikanten kunnen hun koffers door erkende testbureaus laten testen en kunnen zo certificaten bemachtigen voor de geteste producten.

“IP” staat voor “Ingress Protection” (oftwel bescherming tegen binnendringing). Het getal is opgebouwd uit twee elementen: het eerste cijfer geeft bescherming tegen voorwerpen weer (ook stof) en het tweede de mate van waterbestendigheid. Hoe hoger, hoe beter.

Stofdicht

Wat betreft het eerste getal hebben alle beschermkoffers in onze webshop sowieso de 6. Dit is het hoogste niveau en betekent: Aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht is. Volledige bescherming tegen stof. Dit betekent dus ook geschikt voor op het strand (zand), in de industrie (stof van zaagmachines), etc.

Waterdicht

Het tweede getal laat zien hoe waterdicht de koffer is. Hier zitten verschillen in en dit zie ook terug in de prijs van de koffer. Onze huismerk koffers zijn IP65 gecertificeerd, dat wil zeggen: Geen schade indien bespoten (12,5 l/min) onder eender welke hoek. Dit is dus ‘sproeidicht’, wat nog een paar stappen hoger is dan ‘spatwaterdicht’. Het is echter niet bestand tegen onderdompelen, maar wel absoluut waterdicht bij regen, bijvoorbeeld.

De duurdere modellen zijn IP67 gecertificeerd, dit betekent: geen water indringing indien ondergedompeld (30 min op 1 m). Geen idee waarom je je koffer zo lang een meter onder water zou houden, maar stel je eens voor dat je gaat raften en je koffer met apparatuur vliegt overboord. Dan heb je met een IP67 koffer dus de een grote mate van zekerheid dat je spullen het overleven.

Wil je meer weten over welke gradaties er zijn, kun je hier kijken.

Hoe wordt er getest?

Hier onder zie je een certificaat en bijbehorende testresultaten, afgegeven voor keuringsbureau SGS. In dit geval voor de waterdichte koffers van Falcon Eyes.

Geplaatst op Geef een reactie

Hoe werkt plukschuim?

Wat is plukschuim? Veel van onze beschermkoffers worden geleverd met plukschuim. Als je het al eens hebt gezien, dan weet je wat het is, maar als je voor het eerst een beschermkoffer koopt, is het misschien lastig je hier iets bij voor te stellen.

Plukschuim is is een soort schuimrubber, wat voorgesneden is in blokjes – meestal ter grootte dobbelsteentjes. Toch zitten die dobbelsteentjes niet los – ze zitten goed aan elkaar vast op een aantal plekken.

Plukschuim op maat maken

Om te weten wat je uit het plukschuim moet snijden, moet je natuurlijk weten wat je in je koffer met plukschuim wilt vervoeren. Leg het voorwerp op het schuim en teken het  af met wat krijt.

Met een mesje kun je de dobbelsteentjes van elkaar los snijden.

En daarna is je voorwerp perfect beschermd!

 

Welke marge moet je aanhouden?

Op deze voorbeeldfoto’s wordt wel een èrg royale marge aangehouden rondom. In de praktijk is een centimeter of 3/4 vanaf de rand voldoende. Dit gele apparaatje had bijvoorbeeld ook een kwartslag gedraaid kunnen worden – dan was er links en rechts nog veel ruimte geweest voor accessoires zoals accu’s, opladers en dergelijke.

Een koffer kiezen

Wil je weten hoe je je koffer het beste kunt indelen? En hoe je bepaalt welke afmeting koffer het beste bij je past? Lees dan dit artikel: Hoe kies je de juiste camerakoffer?

Ben je er klaar voor?

Hier vind je ons ruime aanbod beschermkoffers met plukschuim!

Geplaatst op Geef een reactie

Forse prijsdaling beschermkoffers!

Onze GearCase waterdichte beschermkoffers zijn in prijs verlaagd!

De GearCase waterdichte beschermkoffers zijn gemaakt van zeer stootvast PVC en bieden perfecte bescherming aan je apparatuur en kostbaarheden. Van binnen zijn ze gevoerd met voorgesneden plukschuim, wat je gemakkelijk op maat kunt maken voor de spullen die je in de koffer wilt vervoeren.

De koffers zijn waterdicht, stofdicht, IP65 gecertificeerd en – voor hun grootte – ook licht van gewicht. Dit zijn de verkrijgbare maten:

Geplaatst op Geef een reactie

Hoe kies je de juiste camerakoffer?

Als je een camerakoffer zoekt, wil je niet alleen je camera er in kunnen doen, maar ook allerlei toebehoren.

Denk aan lenzen, filters, flitsers, accu’s, lader, geheugenkaarten en misschien materiaal om te filmen zoals een externe microfoon. Maar denk ook aan andere dingen. Als je behalve je camera en toebehoren weinig meeneemt, kun je die andere spullen wellicht in de koffer doen. Zo heb je maar één koffer bij je en niet een koffer èn een tas.

Als jij net als ik het liefst zo ‘licht’ mogelijk rondloopt, houd dan wat ruimte over om een vakje te maken voor portemonnee, sleutels, mobiel, bril, etc.

Bij de meeste beschermkoffers zit foam (ook wel plukfoam genoemd). Een soort voorgesneden schuimrubber waar je gemakkelijk dobbelsteentjes uit kunt halen om de koffer zo precies passend te maken voor jouw spullen.

De beste manier om een geschikte beschermkoffer te vinden waar al je fotoapparatuur in past, is om het op tafel uit te stallen en dan te meten welke binnenmaten je nodig hebt.

Belangrijk hierbij om te onthouden:

Houd minimaal 2 cm tussenruimte aan

Hierdoor is er voldoende ruimte tussen je spullen zodat ze niet tegen elkaar aan kunnen stoten en het foam dik genoeg is om klappen op te vangen.

Houd minimaal 2 cm ruimte aan rondom het geheel

Zodat niets tegen de buitenkant van de koffer ligt en er dus overal nog foam tussen zit.

Tel 4 cm bij de hoogte op

Als het hoogste voorwerp bijv. 10 cm hoog is, zorg dan dat de binnenmaten van de koffer minimaal 14 cm zijn, zodat je boven en onder ook 2 cm aan foam hebt.

Stal je materiaal uit in een 4:3 lengte/breedte verhouding

De meeste koffers zijn namelijk ongeveer in die verhouding. Een koffer van 40 cm lang is meestal rond de 30 breed.

 

Check?

Hier vind je ons ruime aanbod beschermkoffers!

Geplaatst op Geef een reactie

Bilora Beschermkoffer Deluxe nader bekeken

Op Youtube vind je deze videoreview van de Bilora Beschermkoffer Deluxe. Deze koffer wordt geleverd met foam, wat je zelf op maat kan maken, en een set tussenschotten, die je zelf kunt indelen. Afhankelijk van de toepassing, gebruik je het één, het ander, of een combinatie van beide. De reviewer laat alle accessoires zien en toont fraaie detailopnames van de afwerking van de koffer.Op het laatst zie je hoe hij zijn koffers heeft ingedeeld en hoe veel er in past!

Geplaatst op Geef een reactie

GearCase.nl op TV!

Nou ja, niet helemaal. Onze producten wel: in de nieuwste aflevering van de BNN-serie Smeris is te zien hoe Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in een onopvallend politiebusje verdachten bespioneren. Hun spionageapparatuur zit in beschermkoffers die we hebben geleverd aan het productiebedrijf van de serie. Zo kom je nog eens op ideeën: we verkopen ze vooral voor film- en fotocamera’s, maar spionage-apparatuur kan er ook in natuurlijk 🙂

Geplaatst op Geef een reactie

Win een fotokoffer!

Deze elegante koffer is gemaakt van ijzersterk PVC en voorzien van stootvast aluminium frame. Aan de binnenzijde zit plukschuim, wat je zelf kunt opdelen zodat je apparatuur er precies in past. Zo kun je je camera en accessoires perfect beschermen. Meer info over deze koffer:
Bilora Aluminium Beschermkoffer Deluxe

En nu kun je eentje winnen! Op donderdag 30 oktober geven we twee van deze fotokoffers weg.

Wat moet je doen?

Like dit bericht op Facebook en like de Facebookpagina van Bonjour Media. Op 30 oktober om 23:59 sluit de actie en daarna loten we de twee winnaars!

Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe lijn beschermkoffers: zeer goed voor weinig geld

Onze nieuwe koffers zijn binnen! De GearCase waterdichte beschermkoffers zijn gemaakt van zeer stootvast PVC en bieden perfecte bescherming aan je apparatuur en kostbaarheden. Van binnen zijn ze gevoerd met voorgesneden plukschuim, wat je gemakkelijk op maat kunt maken voor de spullen die je in de koffer wilt vervoeren.

De koffers zijn waterdicht, stofdicht, IP65 gecertificeerd en – voor hun grootte – ook licht van gewicht. Dit zijn de verkrijgbare maten:

Geplaatst op Geef een reactie

De truttigheid voorbij: Playmarket boodschappentrolleys

Het boodschappenkarretje is niet langer voor bejaarden. Ook jongeren die het zeulen zat zijn worden met kleurige exemplaren gesignaleerd.

’Doe het maar in m’n kleed’ zei een bejaarde kruideniersklant in een boerendorp halverwege de jaren vijftig. Ze hield haar schort op en daarin gingen de levensmiddelen mee naar huis. Veel leveranciers bezorgden de spullen aan de deur en daar had je geen tas voor nodig. De gangbare boodschappentas was nog een onopvallend en vormeloos ding, en tassen op wieltjes waren uiterst schaars en werden voornamelijk gebruikt door ouderen.

Die tijden zijn voorbij, want ook jongeren zijn het nu beu door het gezeul striemen in handen, ontwrichte schouders en tennisellebogen op te lopen. Enkele seizoenen terug zetten internationale toonaangevende modeontwerpers een nieuwe trend door mannequins allerhande koffers en trolleys te laten meevoeren op de catwalk. Mogelijk was dit de aanzet tot het huidige overweldigende aanbod aan gewielde boodschappenkarretjes, die de truttigheid zijn ontstegen.

Rob Veldhuijzen, eigenaar van een tassen- en lederwarenwebwinkel, tassengroothandel en marktkoopman, ziet de nieuwe doelgroep gestaag groeien. „Jonge mensen tussen de 25 en 35 jaar hebben soms schouder- of rugklachten, of willen gewoon niet meer sjouwen. Ze schamen zich niet om met een karretje over straat te gaan en daar spelen fabrikanten handig op in met leuke prints en moderne kleuren.” Schreeuwende kleuren en hysterische dessins lopen overigens minder hard dan de meer rustige en ingetogen exemplaren.

Stevige wielen zijn een must. Maar de voordelige exemplaren voorzien daar niet in. Tussen de categorieën goedkoop, middenklasse en duur zit dus veel kwaliteitsverschil. Voor één of twee tientjes zijn er alleraardigste karretjes verkrijgbaar, althans, voor het oog. Losschietende wieltjes, doorzakkende frames, slappe constructies en slobberige tassen zijn hierbij de meest gehoorde klachten. Doorgaans komen ze uit China en zijn ze merkloos. De middenklasser heeft daarentegen een breder scala aan constructies, wieltjes en inklapmogelijkheden. Voor 40 tot 70 euro koop je een knap wagentje waarop al snel één of zelfs twee jaar garantie wordt gegeven.

Het Nederlandse merk ’Secc’ bijvoorbeeld heeft degelijke trolleys met stevige wielen in diverse uitvoeringen, kleurencombinaties en dessins. Ook het van oorsprong op keukenaccessoires gerichte merk ’Tomado’ voert een kloeke wagen met extra grote wielen, die tevens plaats biedt aan een bierkratje (45 euro). Deze kar kwam als beste uit een test van de Consumentenbond, begin 2007. Dergelijke middenklassers zijn in feite uit de kluiten gewassen boodschappentassen maar dan voorzien van wieltjes.

Sommige merken willen dat beeld juist ombuigen en brengen nieuwerwetse modellen. Die vallen meteen in de hogere prijsklasse. De ’Carrycruiser’ van het Duitse merk Reisenthel bijvoorbeeld is een multifunctionele draagtas en trolley tegelijk (afhankelijk van het dessin: 109-139 euro). Hij lijkt in de verte op de zitkoffer van een hobbyvisser. Tijdens het winkelen kan hij aan het winkelwagentje worden geklikt. Ondanks zijn inhoud (40 liter) is zijn draagvermogen slechts 15 kilo. Dat is erg weinig vergeleken bij een beetje middenklasser die 40 tot 60 kilo aankan. De limousine onder de karretjes is momenteel de ’Go Up’ van het Spaanse ’Playmarket’ (149 euro). Een uiterst stevig model met soepele zwenkwielen, een apart vak voor diepvriesspullen, uitneembare binnentas die in de was kan, en tal van andere snufjes en details. Hij heeft iets weg van een Buggy, maar blijkt favoriet bij ouderen omdat je hem voor je uit duwt in plaats van achter je aan trekt.

Veldhuijzen: „Deze kar kan de rollator niet echt vervangen omdat er geen rem op zit. Maar vooral mensen met rugklachten vinden ’m ideaal, omdat hij zo licht is en goede steun biedt. En de vlotte uitstraling spreekt ook jongeren aan.” Speciaal voor ouderen is er de ’Zit Shopper’: een boodschappenwagen met een uitklapbare zitting. Geschikt voor personen tot 100 kilo. (ca. 100 euro). Sommige wagens zijn uitgerust met meerdere vernuftig geplaatste wielen waarmee stoep en trap moeiteloos genomen kunnen worden. En voor wie binnenshuis of op kantoor voortdurend loopt te slepen met paperassen en andere spullen zijn er inklapbare kratten op wielen voor rondom twee tientjes. Uiteraard ook te gebruiken voor de wekelijkse boodschappen en, naast saai grijs, verkrijgbaar in heldere kleuren. Jammer dat al die handige tassen, niet geschikt zijn om aan de fiets te haken.

Dit artikel verscheen eerder in Trouw.