Geplaatst op Geef een reactie

Hoe kies je de juiste camerakoffer?

Als je een camerakoffer zoekt, wil je niet alleen je camera er in kunnen doen, maar ook allerlei toebehoren.

Denk aan lenzen, filters, flitsers, accu’s, lader, geheugenkaarten en misschien materiaal om te filmen zoals een externe microfoon. Maar denk ook aan andere dingen. Als je behalve je camera en toebehoren weinig meeneemt, kun je die andere spullen wellicht in de koffer doen. Zo heb je maar één koffer bij je en niet een koffer èn een tas.

Als jij net als ik het liefst zo ‘licht’ mogelijk rondloopt, houd dan wat ruimte over om een vakje te maken voor portemonnee, sleutels, mobiel, bril, etc.

Bij de meeste beschermkoffers zit foam (ook wel plukfoam genoemd). Een soort voorgesneden schuimrubber waar je gemakkelijk dobbelsteentjes uit kunt halen om de koffer zo precies passend te maken voor jouw spullen.

De beste manier om een geschikte beschermkoffer te vinden waar al je fotoapparatuur in past, is om het op tafel uit te stallen en dan te meten welke binnenmaten je nodig hebt.

Belangrijk hierbij om te onthouden:

Houd minimaal 2 cm tussenruimte aan

Hierdoor is er voldoende ruimte tussen je spullen zodat ze niet tegen elkaar aan kunnen stoten en het foam dik genoeg is om klappen op te vangen.

Houd minimaal 2 cm ruimte aan rondom het geheel

Zodat niets tegen de buitenkant van de koffer ligt en er dus overal nog foam tussen zit.

Tel 4 cm bij de hoogte op

Als het hoogste voorwerp bijv. 10 cm hoog is, zorg dan dat de binnenmaten van de koffer minimaal 14 cm zijn, zodat je boven en onder ook 2 cm aan foam hebt.

Stal je materiaal uit in een 4:3 lengte/breedte verhouding

De meeste koffers zijn namelijk ongeveer in die verhouding. Een koffer van 40 cm lang is meestal rond de 30 breed.

 

Check?

Hier vind je ons ruime aanbod beschermkoffers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *